Go Back

Vegan cookie dough

Hmmm...! Cookie dough! Dit is zo mega lekker. Heel zoet, maar zo hoort ie. Helemaal top op zichzelf of bovenop een brownie, door je ijs of door je taartbeslag. JA!
4 from 1 vote
Cook Time 10 mins
Baktijd 12 mins
Total Time 22 mins
Cuisine Amerikaans

Ingredients
  

  • 270 gr Bloem
  • 230 gr Plantaardige boter | Iets minder is geen probleem *zie notities
  • 300 gr Lichtbruine basterdsuiker - of Rietsuiker | Iets minder is geen probleem
  • 1 theelepel Zout
  • Vanille extract
  • 2 eetlepels Plantaardige melk
  • 200 gr Pure chocolade | In stukjes gehakt

Instructions
 

  • Bak eerst de bloem af op 175/180ºC voor 12 minuutjes. Zo worden de bacteriën gedood en is het veilig om het cookie dough ''rauw'' te eten!
  • Smelt de boter deels in de magnetron en voeg daarna samen met het suiker. Mix tot ze goed met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg de zout, vanille extract & plantaardige melk toe en mix alles goed door.
  • Voeg hierna de bloem toe en mix alles goed door.
  • Zorg ervoor dat het dough goed afkoelt (in de koelkast)*zie notities
  • Voeg je chocolade toe en genieten maar! Je kunt dit dough ook invriezen eventueel :)

Notes

*De boter mag best wat minder zijn. Toen ik het dough heb laten afkoelen in de koelkast kwam er best wel wat boter nog vanaf. Dit heb ik goed kunnen wegdebben met een keukenrol papiertje!
* Voeg je chocolade echt pas toe zodra je dough voldoende is afgekoeld. Ik ben daar ooit te ongeduldig mee geweest en dan word het niet lekker! Al je chocolade smelt en zodra de chocolade weer hard wordt heb je een groot brok... even geduld hebben dus!