Go Back

Pepernoten cheesecake

Deze heerlijk romige taart met pepernoten is perfect voor de Sinterklaasperiode! Een heel makkelijk basisrecept waarbij ik alleen de bodem en de topping heb vervangen. Heerlijk met schuddebuikjes en witte chocolade.
Prep Time 12 hours
Cook Time 20 minutes
Koeltijd 12 hours
Course Nagerecht
Servings 12

Equipment

  • Keukenmachine
  • Springvorm, ik gebruikte 28cm
  • Bakpapier
  • Magnetron
  • Éen kom voor mengen

Ingredients
  

Bodem

  • 250 gr Pepernoten | Altijd dubbel checken of ze vegan zijn!
  • 140 gr Plantaardige boter

Cheesecake/monchou creme

  • 250 gr Ongezouten cashews | Ongeveer 12 uur geweekt in water
  • 240 ml Plantaardige melk | In dit geval gebruikte ik amandelmelk
  • 240 ml Gesmolten kokosolie
  • 100 ml Maple syrup
  • 8 gr Vanillesuiker | 1 zakje
  • +/- 30 ml Citroensap

Topping

  • Schuddebuikjes
  • Vegan witte chocolade

Instructions
 

  • Week de cashews ongeveer 9/12 uur in een bakje (lauw) warm water. Ik zet dit altijd de avond vantevoren klaar. Als je dit vergeet is het niet het einde van de wereld, maar het is wel belangrijk dat de cashews zacht zijn. zet ze dan sochtends vroeg meteen in heet water en wacht zo lang mogelijk.
  • Prak de pepernoten in een plastic zakje met een deegroller of gooi deze een minuutje in de blender totdat ze volledig zijn verkruimeld. Je kunt wat grotere stukken laten zitten als je dat lekker vindt.
  • Smelt de plantaardige boter (in de magnetron) en giet over de verkruimelde koekjes. Meng dit goed tot een geheel, pas op als de boter nog heel is!
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vul deze daarna met een laagje van het koek/boter mengsel. Zet het daarna alvast in de koelkast om wat uit te harden.
  • Giet de cashews af en doe deze in de blender, meng totdat er een crème ontstaat. Voeg daarna de melk, gesmolten kokosolie (eventjes in de magnetron), maple syrup, vanillesuiker en het citroensap toe. Het is de bedoeling dat het een redelijk glad geheel gaat vormen. Roer af en toe door de mixer als dit nodig is, pas op voor de messen!
  • Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet de crème hier overheen. Je kunt de springvorm wat op het aanrecht tikken zodat luchtbubbels verdwijnen. De crème is nog erg vloeibaar, dit is de bedoeling.
  • Zet in de koelkast om uit te harden. Je zult merken dat de crème na een aantal uur wel stijf is geworden.
  • Voordat je de taart gaat serveren, besprenkel met schuddebuikjes & gesmolten witte chocolade. Genieten maar!