Week de cashews ongeveer 9/12 uur in een bakje (lauw) warm water. Ik zet dit altijd de avond vantevoren klaar. Als je dit vergeet is het niet het einde van de wereld, maar het is wel belangrijk dat de cashews zacht zijn. zet ze dan sochtends vroeg meteen in heet water en wacht zo lang mogelijk.
Prak de pepernoten in een plastic zakje met een deegroller of gooi deze een minuutje in de blender totdat ze volledig zijn verkruimeld. Je kunt wat grotere stukken laten zitten als je dat lekker vindt.
Smelt de plantaardige boter (in de magnetron) en giet over de verkruimelde koekjes. Meng dit goed tot een geheel, pas op als de boter nog heel is!
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vul deze daarna met een laagje van het koek/boter mengsel. Zet het daarna alvast in de koelkast om wat uit te harden.
Giet de cashews af en doe deze in de blender, meng totdat er een crème ontstaat. Voeg daarna de melk, gesmolten kokosolie (eventjes in de magnetron), maple syrup, vanillesuiker en het citroensap toe. Het is de bedoeling dat het een redelijk glad geheel gaat vormen. Roer af en toe door de mixer als dit nodig is, pas op voor de messen!
Haal de taartvorm weer uit de koelkast en giet de crème hier overheen. Je kunt de springvorm wat op het aanrecht tikken zodat luchtbubbels verdwijnen. De crème is nog erg vloeibaar, dit is de bedoeling.
Zet in de koelkast om uit te harden. Je zult merken dat de crème na een aantal uur wel stijf is geworden.
Voordat je de taart gaat serveren, besprenkel met schuddebuikjes & gesmolten witte chocolade. Genieten maar!